Ferran Cabrer i Vilagut

AttachmentSize
PDF icon FCV_cv_Dec2011_ct.pdf764.28 KB
PDF icon FCV_cv_Apr2012_en.pdf763 KB

Ferran Cabrer i VilagutFerran Cabrer i Vilagut (short curriculum)

I am Ferran Cabrer i Vilagut, I am 53 years old (Birth date: 1958-03-30). I am married and I have a child of 27th. I am Industrial and Agriculture Engineer. I am Catalan, I think in and speak Catalan. I born and I am living in Barcelona. I work for the European Commission in Research projects. My experience is in Information Society Technologies and in Open-solutions for collaborative working spaces. I founded CONSEN Euro-Group EEIG a non-profit European Grouping for sharing resources and competences in an alliance of professionals and micro-companies for presenting and carrying out European research and innovation projects in the field of Open Info-Spaces technologies. You can find more about me and my work on the Net.

[CT]Professional Breu currículum

Ferran Cabrer i Vilagut és el propietari i gerent de MUFICATA SL i ex-president de CONSEN Euro-Group EEIG. Actualment és EXPERT de l'Agencia Executiva de Recerca (REA) de la Comisssió Europea, per la evaluació de projectes de recerca de PIMES.
 
És Enginyer Agrònom i Agrícola de professió, amb un Màster en Administració de Petites i Mitjanes Empreses. Ha estat involucrat en diferents sectors, sent important destacar, després d'acabar el seu grau, les seves primeres treballs com a Assistent Tècnic de la Generalitat de Catalunya en la Delegació Territorial de Tarragona, i Director del Departament de Recerca i Desenvolupament Tecnològic de productes fito-farmacèutics.
 
En un repte personal, quan la gran crisi mundial del petroli i l'auge de l'ecologia i prohibició del insecticides clorats i les reticències als fosforats, inicià com emprenedor un projecte empresarial basat en una invenció seva per a la protecció de les inclemències dels pilots de escúters. Dirigint la micro-empresa d'accessoris de motocicletes lluità als anys noranta amb la crisi econòmica mundial fins a la seva inexorable tancament per manca de recursos i vendes.
Com a resultat d'això i desprès de fer cursos intensius d'anglès a ESADE i NOVALINGUA i d'economia al Col·legi d'Economistes de Catalunya, en un nou projecte emprenedor, va fundar la consultoria MUFICATA prestant com consultor, serveis Empresarials i Financers en l'àrea de Barcelona. El creixement d'Internet el va utilitzar per donar suport a les activitats internacionals de cerca de socis i mediació de processos de compra i venda d'empreses. Quan les grans consultories s'implantaren a Catalunya, aturà aquesta activitat, i treballa com a consultor i gestor de projectes informàtics de Portals i Intranets pel comerç electrònic, la formació i l'aprenentatge, per a la consultora GETRONIC i la companyia informàtica Gestió del Coneixement (GECSA).
A partir de la seva participació en un projecte europeu METACAMPUS, plataforma oberta per a la educació i el comerç, aplicà i obté una subvenció del CDTI al 2002, per a preparar la proposta d'un projecte europeu CONSEN, com xarxa neuronal de xarxes. Això li va servir, com a empresari, per redissenyar paral·lelament el procés de serveis empresarial d'informació, amb l'ús intensiu d'Internet, que es van convertir en el centre del negoci, i finalment en l'actual activitat de preparació i gestió de projectes tecnològics europeus. Després d'un parell d'anys, i amb els primers projectes europeus concedits i xarxes creades, va fundar CONSEN Euro-Group EEIG com agrupació de petites empreses, per a la recerca i desenvolupament a nivell europeu, de les tecnologies de la Societat de la Informació i del Coneixement. Durant quatre anys va fer de president executiu, creixent fins a convertir-se en la primera, única i líder europea. Malgrat tot, la manca de suport europeu a l'establiment de societats cooperatives, va frustrar la seva evolució natural a cooperativa, motivant l'aturament progressiu de les activitats per la incapacitat d'assolir el consens necessari en aquest tipus d'organitzacions, per prendre decisions executives per a la seva gestió.
En aquest dècada, ha preparat i construït els consorcis per a més d'una trentena de propostes de projectes de recerca i innovació, al mateix temps que ha participat i contribuït en diversos d'aquest projectes cofinançat per la Comissió Europea, així com organitzat tallers, i participat assíduament en conferències i sessions. També ha col·laborat voluntàriament, com a Vicepresident de la comunitat “Coneixement al Treball” dins de la iniciativa de Ambient Intel·ligent al treball, per al desenvolupament de l'objectiu estratègic "Nous entorns de col·laboració". És membre de l'Associació Europea de Directors i Administradors d'Investigació (EARMA), membre de la xarxa de suport al comerç electrònic (eBSN), així com altres iniciatives europees en Tecnologies de la Societat de la Informació i plataformes tecnològiques europees, com ISI, NEM, NESSI,.. El seu treball actual de tècnic de projectes de recerca europeus es centra en establir les bases dels futurs marcs del Internet de les Coses Sensibles (IoST), i de la detecció d'esdeveniments sensibles per part d'entitats amb intel·ligència Artificial i els Ambients intel·ligents per a ser utilitzats en aplicacions industrials (SECAIA). Això ja ha produït la preparació, presentació, aprovació i negociació del primer projecte d' aplicació industrial pràctica a l'eficiència energètica de grans edificis públics i els seus voltants (S4EeB), cofinançat per la Direcció General de Recerca de la comissió europea.
 
Desprès de preparar [Coopreneur.eu] xarxa pel support de start-ups, ara esrà centrat en el desenvolupament de plataformes socials per facilitar la cooperació, col·laboració i la participació, com és [Social-Sport.org].